Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Vikingsnacks
Bærekraft, klima, matsvinn

Visste du at i Norge kastes det mer enn 450 000 tonn spiselig mat hvert år?

Kakediagram
Storselgere av spekemat
Spekepølser i display

Vikingsnacks skal redusere matsvinn

Etter å ha jobbet med spekepølser siden 2010 har man i de siste årene sett en ny retning på kjøp av spekepølser i markedet. I alle år har nordmenn valgt å kjøpe store pølser, jo større jo bedre ….

Dette har endret seg de siste årene hvor kunder velger å kjøpe mindre enheter og flere smaker.

Små forpakninger

Vikingsnacks har utviklet en spekemat serie hvor man kan tilby ferdige oppskårete spekepølser i små forpakninger uten at det forrirringer kvaliteten på produktet, slik at man kan kjøpe flere smaker for prisen som man betaler for en spekepølse.

Spekepølser i display
Spekepølser i display

Klimamål

Vi lever i en tid hvor det er viktig at vi ikke bare sitter oss klimamål for å bevare jordkloden, men iverksetter dem! Et av områdene hvor Vikingsnacks kan bidra er å få ned matsvinnet i Norge.

Visste du at i Norge kastes det mer enn 450 000 tonn spiselig mat hvert år?

Dette tilsvarer ca. 84,7 kg per innbygger.

Kjøp små forpakninger

Det er vanlig at spekemat produkter selges i store pølser eller i 100 gram forpakninger.  Det medfører at det er for store mengder for enkelte kunder og blir liggende i kjøleskapet og kastes etter hvert. 

Derfor er Vikingsnacks pakkene produsert i mindre enheter og inneholder kun 45 gram som er i snitt 18 oppskårede skiver med spekepølse som holder til et godt snacks måltid, eller som kan spises rett fra boksen.

Bilde av spekemat i display
Spekepølser i display

Få lyst på litt mer...

Vi pleier å si at når man har spist opp en Vikingsnacks pakke, så var det akkurat nok til at man fikk lyst på litt mer … 

Med vår holdning skal vi i Vikingsnacks være med å redusere matsvinnet med våre pakkestørrelser.

Vikingene spilte en viktig rolle i utviklingen av spekemat tradisjoner i Norge. For å få den gode smaken i spekepølsene ble det tilsatt urter og krydder som vikingene brakte med seg hjem til Norge.